Okrúhly stôl na tému Príprava na svet práce

Dňa 18. februára 2016 organizovalo Nové školstvo v rámci kampane Chceme vedieť viac o budúcnosti vzdelávania na Slovensku druhý zo série okrúhlych stolov zástupcov politických strán a odborníkov v oblasti vzdelávania. Témou druhého okrúhleho stola bola Príprava na svet práce | Stredné všeobecné a odborné vzdelávanie.

Naše pozvanie do diskusie prijali nasledovní zástupcovia politických strán a experti v oblasti vzdelávania:

Vlado Burjan (Dobrá škola), Brani Gröhling (Podporme remeslá), Martin Chren (SKOK!), Dušan Jaura (Gymnázium C. S. Lewisa), Peter Krajňák (MOST-HÍD), Michal Páleník (Inštitút zamestnanosti), Martin Poliačik (SaS), Veronika Remišová (OĽANO-NOVA), Saskia Repčíková (Asociácia súkromných škôl a školských zariadení SR), Miroslava Szitová (KDH), Juraj Vantuch (nezávislý analytik), Zuzana Zimenová (#SIEŤ). Pozvaní boli aj zástupcovia SMER-SD a SMK-MKP, ktorí sa okrúhleho stola nakoniec nemohli zúčastniť. Za kampaň Chceme vedieť viac sa diskusie zúčastnili Fedor BlaščákElena Gallová Kriglerová a Peter Dráľ, ktorý okrúhly stôl moderoval.

Pozrite si fotoreport z podujatia:

okruhly-stol-2-2016

Podkladom pre diskusiu zúčastnených bol pozičný dokument k téme Príprava na svet práce | Stredné všeobecné a odborné vzdelávanie, ktorý nájdete vo formáte PDF na stiahnutie tu alebo v náhľade nižšie:

Začiatkom marca 2016 budeme publikovať správu o priebehu diskusie vrátane toho, na čom sa účastníci okrúhleho stola zhodli resp. o čom je potrebné naďalej diskutovať. Ďalšie výstupy nielen k okrúhlemu stolu nájdete na webe kampane.

 

Supported [in part] by a grant from the Foundation Open Society Institute
in cooperation with the Education Support Program of Open Society Foundations